Alışveriş sepetiniz boş!
1 1/2 su bardağı (250g) Mader Düşük Proteinli Un,2 yemek kaşığı yağsız kuru süt tozu,1 çay kaşığı Mader Glutensiz Kabartma Tozu,3/4 çay kaşığı tuz,1 1/2 çay kaşığı hazır maya,1 yemek kaşığı şeker veya bal,isteğe bağlı 1 su bardağı ılık su,1/4 su bardağı zeytinyağı,sevdiğiniz pizza malzemeleri
Maya ve şeker veya bal hariç kuru malzemeleri büyükçe bir karıştırma kabına yerleştirin ve mikseriniz ile iyice karıştırın. Şeker veya balı , ılık su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, maya ve yaklaşık 1/2 bardak kuru karışımı küçük bir kaseye koyun ve karıştırın biraz topaklanma olabilir, sorun değil. Karışım kabarcıklı hale gelene ve maya kokusu hissedilene kadar kadar 30 dakika bekletin. Bu karışımı kalan kuru bileşenlere ekleyin ve mikserinizin orta-dereceli hızı ile 4 dakika çırpın. Karışım kalın ve yapışkan olacaktır; Kıvamında yapılmış çiğ köfte gibi. (Bu karışımı mutlaka mikser ile yapınız) Kaseyi örtün ve hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Fırını önceden 220 ° C'de ısıtın. Bir fırın tepsisinin ortasına 2 yemek kaşığı zeytinyağını çapı yaklaşık 30 cm olacak bir pizza için yuvarlak bir şekilde yayın, hazırladığınız hamuru kaseden bu yağın üzerine gezdirerek dökün ve ıslattığınız parmaklarınızla hamuru merkezden dışa doğru çalışarak yuvarlak şekil verin. 30 cm lik orta büyüklükte bir piza yapıyoruz. İşiniz bitince hamuru üstü açık olarak 15 dakika kadar dinlendirin Daha sonra fırına alacağınız hamuru 8 ila 10 dakika pişirin ; hamurun parlak olan yüzeyi matlaşınca fırından alın ve üzerine sevdiğiniz pizza malzemelerini dilediğiniz gibi yerleştirin. Pişirmeyi tamamlamak için tepsiy, yeniden fırına koyun ve koyduğunuz malzemelerin ortalama pişme süresini de dikkate alarak yaklaşık 10 ila 15 dakika kadar daha pişirin. Afiyet olsun.