Düşük Proteinli Çorbalar

Düşük Proteinli Çorbalar

Araştırmalar insanoğlunun çorbayı MÖ 20.000'den bu yana bildiğini gösteriyor. Hayvan postları ve su geçirmez kabuklar besinlerin muhafazası için kullanılmış olabilir ancak çorba için şart olan kaynatma işlemi belli ki su geçirmez ve ateşe dayanıklı kaplar bulunana kadar yaygın olmamıştı.

İlk insanların kaynatmayı sıcak kayalar kullanarak başardığı tahmin ediliyor. Bu yöntemle meşe palamudu ve diğer bitkileri pişirmiş olabilirler.,

Dilimizdeki çorba sözcüğü farsçadan geliyor. Şor tuz, tuzlu, bulanık, karışık ba ise yemek anlamına geliyor. Hititlilerin buğday, soğan, bezelye, nohut ve mercimekle eti karıştırarark çorba şeklinde tükettikleri biliniyor.

Dünya'da ilk çorba lokantaları ise 1760'larda Paris'de şifa dağıtılan yerler olarak açılıyor ve bu dükkanlara şifa dağıtan anlamına gelen "restaurant" deniyor. Günümüzde bu sözcük bütün lokantalar için kullanılmaktadır.

Osmanlı İmparatorluğu’nda da çorbanın yeri çok büyük. Çorba her gün en az bir öğünde yeniyor. Saymakla bitmeyen çeşitleri var.

Çorbanın şifalı olduğuna her zaman inanılmıştır. Kendimizi hasta hissettiğimiz zaman çorbayı ararız. “Hastaya çorba sorulur mu?” gibi deyimlerin günlük konuşmalarımız arasına girmesi bunun en önemli göstergesi. Tavuk suyu çorbasının soğukalgınlığına iyi geldiği ise bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Uzun yaşamalarıyla ünlü Japonya Okinawa Adası sakinlerinin de her gün yemekten önce ya da sonra çorba içtikleri söyleniyor.

Çorba mutfakta bizlere birçok avantaj sağlar. Bir kızartma ateşinden çıkan sıcak havanın aksine, kaynar suya daldırılmış gıdalarla pişirilen çorba, daha hızlı ve daha sağlıklı bir pişirme sağlar. Ayrıca çok farklı lezzetleri de beraberinde getirir. Örneğin, tahıl taneleri sıvıya nişastayı salar ve kalınlaşmasına neden olur. Birkaç malzemenin bir araya gelmesi ile bu farklı lezzetler oluşur.Çorba, bazı hayvan parçalarının, özellikle kemiklerin kaynatılarak doğal bir lezzet elde edilmesini de sağlar.

Bilim ilerledikçe çorba farklı formasyonlarla görüldü ve taşınabilir hale geldi. Biraz su ile karıştırılınca tüketilebilir hale gelen bu çorbalar özellikle gezginler için vazgeçilmez gıda kaynakları oldu. Konserve ve susuz çorbalar 19. yüzyılda ortaya çıktı ve özellikle askerlerin sahada beslenmelerini sağladı. Daha sonra çorbalar, düşük tuz ve yüksek lif gibi diyet kısıtlamalarına uyacak şekilde uyarlandı.

İşte Mader'in Düşük Proteinli ve glutensiz Çorba çeşitleri de soğuk kış aylarında vücudumuz için mükemmel ısı kaynakları ve aynı zamanda lezzetli besinler olarak özel tesislerde özenilerek üretilmekte ve beğeninize sunulmaktadır. Çorbalarımız düşük proteinli diyet yapanlar için sağlıklı, benzersiz ve idealdir.

Mader düşük proteinli çorbaları Mader'İn düşük proteinli unundan üretiliyor. Yerel lezzetlerimizde ödün vermeden hazırlanan formüllerle üretilen çorbalarımız düşük proteinli diyet yapan müşterilerimiz için senelerdir vazgeçilmez bir gıda kaynağı olarak mutfaklardaki yerini korumaktadır.



Düşük Proteinli Domates Çorbası

Düşük Proteinli Domates Çorbası

İçindekiler: Mader® Düşük Proteinli Un karışımı, tuz, su, domates (%35). Hazırlanışı: Paket içer..

(80.00gr)

17,00TL

Düşük Proteinli Tarhana Çorbası

Düşük Proteinli Tarhana Çorbası

İçindekiler: Mader® Düşük Proteinli Un karışımı, tatlı biber salçası, domates, kuru soğan, nane, ..

(80.00gr)

17,00TL

Gösterilen: 1 ile 2 arası, toplam: 2 (1 Sayfa)