Alışveriş sepetiniz boş!
Karabuğday Unu
1,5 su bardağı glutensiz un 1/2 su bardağı Mader® kara buğday unu 3 tatlı kaşığı glutensiz kabartma tozu 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı şeker 2 yumurta akı 1 su bardağı az yağlı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı susam Hazırlanışı: Fırını önceden 180 C’ye ayarlayın. 9x19 cm ekmek kalıbını yağlayın. Büyük bir kase içerisine unları, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Şekeri ilave edin. Yumurta akını hafifçe ve köpürene kadar çırpın. Süt ve yağı ilave edin ve un karışımını ekleyin. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar 3 dakika karıştırın. Hazırladığınız ekmek kalıbına karışımı aktarın ve üzerini düzleyin. Susam tanelerini hafifçe karışım üzerine yayın. 55-60 dakika fırında pişirin ve 10 dakika fırının içerisinde bekletin. Soğutmak için fırından çıkarın.
0 yorum / Yorum Yap
Etiketler: karabuğday unu, glutensiz