• Glutensiz Mısır Bulguru

İçindekiler:

Mısır Bulguru

Glutensiz Bulgur Salatası Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı Mader®  Glutensiz Mısır Bulguru, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 Küçük soğan, 1 Domates, 3 diş sarımsak, 1 Kırmızı papya biberi, 2 Çay Kaşığı isot ya da kırımızı pul biber, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, yarım çay kaşığı kişniş, yarım limon, bir iki dal taze nane, iki kaşık mısır konservesi (Ürünlerinizin üzerinde gluten içermez ibaresini mutlaka arayınız)

Yapılışı

Bir bardak suyu ocakta kaynatın. Bulgurun üzerine döküp suyu emmesini sağlayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ufak doğrayın ,  soğanlar saydamlaşana kadar zeytinyağında sote edin, salçayı da ilave edip kısa bir süre daha kavurun  en son isotu koyun. Karışımı bulgurun üzerine dökün , limon , ince doğranmış nane ,küçük doğranmış doğranmış  kişniş ve tuzu da ekledikten sonra karıştırın, soğuyunca  domates dilimleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Mader Glutensiz Mısır Bulguru ile Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

malzemeler

2 su bardağı Mader Glutensiz Mısır Bulguru , 1/5 su bardağı domates salçası ,1 iri kuru soğan , 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı isot , ½ çay bardağı kimyon,2 tatlı kaşığı nane, yarım limon suyu, yarım çay bardağı nar ekşisi , yarım demet maydonoz, bir su bardağı sıcak su, yarım çay bardağı zeytinyağı,

Hazırlanışı

İlk önce bir bardak kaynamış suyu bulgurun üzerine dökerek bir kenara alın. O soğurken soğanı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Sarımsağı  dövün ya da rendeleyin. Maydonozu güzelce yıkayıp saplarından ayırın ve çok ince kıyın. Çiğ köfte tepsisine salça, soğan rendesi, sıcak suda ıslatılmış  Mader Glutensiz Mısır Bulguru, baharat grubu ve maydonozu ayrı ayrı yerleştirin. Tepsinin altına ıslak bir bez yayın. Bulgur öbeği size yakın şekilde ön tarafta olsun.  İlk önce salça ve baharatları iyice karıştırın. Daha sonra sırasıyla soğan , baharatlı salça ve doğranmış maydonozu bulgura çekerek iyice harmanlayın.  Bu aşamadan sonra yoğurma faslına geçebiliriz. 15 dakika kadar tek elinizle tepsiyi tutup diğer elinizle yoğurma işlemini uygulayın. Karışım ilk önce çok yumuşak olacak ancak yoğurma işlemi ilerledikçe katılaşacaktır. 15 dakika sonra limonu , bir kaç dakika sonra da nar ekişisini katarak yoğurmaya devam edin. Toplam yarım saat kadar bir süre sonra baharatı ve bulgurun sertlik durumunu kontrol edin. Baharatların tuzundan faydalandığımız için tuz yetersiz olabilir , gerekirse az miktarda tuz ilave edebilirsiniz. Bulgurlar yumuşayınca zeytinyağını ilave edip bir süre daha yoğurun. İşlem bittiğinde karışımı tepsinin kenarında toplayın. Temiz bir tabağa bir sıra kuru marul yaprakları yerleştirin. B,r kaseye su koyu. Atada bir parmaklarınızı ıslatarak karışımdan işaret orta ve yüzük parmaklarınızla ceviz büyüklüğünde parçalar alın , avucunuzda bir iki kez sıkıp toplayın ve en son parmaklarınızın izini çıkaracak kadar bir kuvvetle tek bir sıkım yapıp çiğ köftelerinizi bu şekilde tabağa yerleştirin.  Ayranla servis edin. Güzel ve sağlıklı günlerde sevdiklerinizle. Afiyet olsun.

Enerji ve besin öğeleri (100 g)
Enerji (kcal/kJ) 368/1540
Yağ (g) 4
Karbonhidrat(g) 74
Protein(g) 9

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Doğrulama Kodu

Glutensiz Mısır Bulguru

  • Ürün Kodu: 8697617901411
  • Kazanacağınız Puan: 139
  • Stok Durumu: Tükendi
  • Ağırlık 250.00gr
  • 29,00TL

  • Ücretsiz almak için gerekli puan: 1390

Etiketler: çiğ köfte, salata