Alışveriş sepetiniz boş!
• 325 ml yarım yağlı süt • 2 yumurta (ya da 2 çay kaşığı Mader Düşük Proteinli Yumurta İkamesi) • 1 çay kaşığı beyaz sirke• 500 g Mader® Glutensiz Un Karışımı• ½ çay kaşığı deniz tuzu • 2 yemek kaşığı pudra şekeri• 10 g kuru maya• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Fırını 200ºC ile önceden ısıtın, Sütü düşük ısıda küçük bir tavada ısıtın ve biraz soğuması için bekletin. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın, sirkeyi ekleyin ve isütü ilave ederek yavaş yavaş iyice karıştırın.2. Un, tuz, şeker ve mayayı başka bir kaba alın ve ve harmanlayın ardından daha önce hazırlamış olduğunuz sıvı karışımı ilave edip tahta bir kaşık kullanarak yapışkan bir hamur elde edinceye dek karıştırın . Zeytinyağını ekleyin, ardından hamuru elinizle toplayın ve yuvarlayın.Çok yapışkansa biraz un ilave edin.3. Hazırladığınız hamur topunu hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin, nemli bir bez ya da havlu ile örtün ve yaklaşık 1 saat ya da hacminin iki katına kabarıncaya kadar ılık bir yerde bekletin.4. Hamurunuz kabarınca tepsiyi sıcak fırına yerleştirin ve yaklaşık 35 dakika ya da altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız ekmeğinizi biraz soğutmaya bırakın. Mader’in nefis çorbaları yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Belki de şimdiye kadar yediğiniz en iyi, en yumuşak glutensiz sandviç ekmeğini yapmak üzeresiniz ! Yapması Kolay ve Lezzetli… Glutensiz ekmeğin tadını çıkarmanın tam zamanıdır, haydi başlayalım!
1½ Bardak Su veya Süt (veya Süt Alternatifi)3–4 yemek kaşığı Bal, Şeker veya diğer Doğal Tatlandırıcılar2½ Çay Kaşığı Kuru Aktif Maya (Mayalarınızın taze ve canlı olduğundan emin olun)
3 Bardak Mader’in Glutensiz Un Karışımı4 çay kaşığı Mader Glutensiz Kabartma tozu1 çay kaşığı tuzİsteğe bağlı olarak: İstediğiniz tatlı veya tuzlu aromaları karıştırın (tarçın vs.)
2 çay kaşığı elma sirkesi veya limon suyu¼ Bardak Zeytinyağı2 Büyük Yumurta (Ya da 2 çay kaşığı Mader Düşük Proteinli Yumurta İkamesi )
Sütü dokunabileceğiniz sıcaklığa kadar ısıtın. Ne sıcak ne soğuk olmalı. İçinde balı eritin ve mayayı koyun. Bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.Kuru Karışım malzemelerini küçük bir kapta harmanlayın. Islak karışım bileşenlerini de mikseriniz ile birkaç saniye karıştırın ve kenarda beklettiğiniz mayalanmış sütü ilave ederek bir kaç saniye daha karıştırın. Kuru karışımı ekleyin orta dereceden biraz yüksek ateşte yaklaşık 3 dakika pişirin. Hamur ıslak ancak sert ve yapışkan hale gelecektir. 9 × 5 ölçüdeki ekmek kalıbınızı yağlayın ve unlayın. Ya da buna gerek bırakmayan özel kalıplar kullanabilirsiniz. Fırınınızı 190C° ‘de ısıtın.Elde ettiğiniz karışımı kalıba dökün ve üstünü ıslak parmak ya da spatula ile düzeltin. Fırın ısınırken kalıbınız sıcak bir ortamda beklesin.Önemli: Hamuru çok fazla kabartmayın oda sıcaklığınıza göre yaklaşık 20-30 dakika beklesin Kalıptan taşmasın. Glutensiz ekmek hamurları yapılarını muhafaza edemez, sürekli kabarırlar ve uzun süre kabartılırlarsa ya da kalıba çok fazla doldurulursa taşar veya çökerler. Bu husus glutensiz ekmek yapımında çok önemlidir. Hamurun pişerken de kabarmasına izin verilmelidir. Bu zamanlamayı iyi hesaplarsanız muhteşem ekmekler yapabilirsiniz. Hamur yeteri kadar fırından önce kabarmalı , kalan kabarma sürecini fırının içerisinde tamamlamalıdır.Ekmeğinizi takip ederek yaklaşık 35 dakika kadar pişirin eğer üst tarafı çok çabuk kararıyorsa üstünü folyo ile örtebilir ve tekrar pişirmeye devam edebilirsiniz. Ekmeğinizi fırından çıkarınca kalıpta bırakmayın en fazla 1 -2 dakika içerisinde dikkatlice çıkarıp soğuyacağı bir yere koyun. Kesmeden önce tamamen soğumuş olmasına dikkat edin . Farklı kalıplar kullanarak pizza ve hamburger ekmekleri de deneyebilirsiniz . Afiyet olsun
4 yumurta,1,5 su bardağı yoğurt,125 g margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,250 g tuzsuz peynir,1 demet dereotu,Çok az tuz,3 su bardağı MADER Glutensiz Çok Amaçlı Un,1,5 çay bardağı karbonat
Yumurtalar ve yoğurt çırpılır. Margarin eritilir ve sıvı yağ, rendelenmiş beyaz peynir. Tuz (peynir tuzlu ise koymayın) ve dereotu ile karıştırılır. Bu iki karışıma un ve karbonat ilave edilerek hepsi birleştirilir. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür, orta hararetli fırında 40-45 dakika pişirilir.
2 yumurta,120 g şeker,200 g MADER Glutensiz çok amaçlı un,2 tatlı kaşığı MADER kabartma tozu,Yarım portakal kabuğu rendesi,50 g margarin,5-6 çorba kaşığı su,
Yumurtaları şeker ile çırpın. Eritilmiş yağı ve su ilave edip karıştırın. Unu MADER kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice çırpın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp 175 derece ısıda 30-35 dakika pişirin.
3 yumurta,2 çorba kaşığı su100 g şeker1 paket vanilya şekeri120 g MADER Glutensiz çok amaçlı unYarım paket MADER kabartma tozu
Malzemeleri tek tek birbirine ilave ederek biraz sıvı bir hamur elde ediniz. Hamur yeterince sıvı değil ise bir çorba kaşığı daha su ilave ediniz. Hamuru yağlanmış turta kabına dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve üzerini arzu ettiğiniz meyveler ile süsleyiniz. Meyvelerin üzerine hazırlayacağınız bir paket jöle karışımını dökerek soğurup servis yapınız.
1 bardak şeker2 veya 3 yumurta200 g margarin400 g MADER Glutensiz çok amaçlı un1,5 tatlı kaşığı MADER kabartma tozu
500 g su ve 3 çorba kaşıpı limon suyunu az koyulaşana kadar kaynatın.Malzemeleri tek tek ilave ederek karıştırın. Hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ortası delik yuvarlak halkalar şeklinde tepsiye diziniz. 22 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğutulmuş şerbeti üzerine dökünüz.
250 g MADER Glutensiz çok amaçlı un½ tatlı kaşığı tuz1 çorba kaşığı bitkisel yağ½ paket kuru maya100 ml su1 yumurta akıÇok az margarin (üzerine sürmek için)
Ilık su ve sütü bir kaba dökün. Mayayı içinde eritin. Un, yağ, yumurta akı ve tuzu bu karışıma ilave edip iyice karıştırın. Tecihen mikser kullanın. Dilerseniz karışım sırasıda zeytin, ceviz gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Yağlanmış dikdörtgen ekmek kalıbına bu karışımı dökün. 30-40 dakika açıkta kabarmaya bırakın. Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Çıkartmaya yakın üzerine fırça ile margarin sürüp son 5 dakika daha pişirip dışarı alın. Soğuduktan sonra ekmeği kalıbından çıkartın.
½ su bardağı (75 ml) su½ su bardağı (75 ml) süt10 g mayaBiraz şeker200 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
Ilık su ve sütü bir kaba koyalım. Mayayı içimde eritip unu ekleyelim. Geri kalan malzemeleri ilave edip karıştırarak (mikser yardımcı olabilir) bir hamur elde edelim. Hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane ile açıp 20-25 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Arzu ettiğimiz pizza malzemelerini hamurun üzerine yayıp 175 derecede 30-35 dakika pişirelim.
125 g tereyağ125 g şeker3 yumurta1 paket vanilya şekeri1 çay kaşığı MADER kabartma tozu200 gr MADER Glutensiz çok amaçlı un4 elma
Önce yumurtaları ve şekeri çırpın, üzerine eritilmiş ılık tereyağını ilave edip karıştırınız. Üzerine diğer malzemeleri katarak kıvamında hamuru elde ediniz. Hamuru , içi yağlanmış düz bir kek kalıbına dökünüz. 4 adet soyulmuş, çekirdekleri alınmış elmayı dilim dilim keserek hamurun üzerine batırarak diziniz. Üzerine şeker ve tarçın serptikten sonra 180 derce ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriniz.
1 paket yumuşak margarin½ çay bardağı sirke1 avuç şeker (çok dolu olmayacak)Biraz tuz1 paket MADER kabartma tozu1 yumurta1 yumurta beyazıYaklaşık yarım kg kadar MADER Glutensiz çok amaçlı unÜzerine yumurta beyazı ve çörekotu
Bütün malzemeler iyice yoğurulur. İnce halkalar şeklinde yaplı tepsiye dizilmeden önce yumurta beyazına ve susama bandırılır. 150 dereceli fırında pişirilir.
500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un1 yumurta beyazı1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı zeytinyağı1 yada 1/5 çay bardağı suBiraz tuz
Hamuru çok yumuşak olursa yoğururken biraz pirinç unu ilave edilir.Bütün malzeme ile hamur iyice yoğurulur. 30 küçük bezeye bölünür. 3 er 3 er gruplar halinde açılır. Aralarına az mısır nişastası serpilir. 10 tane 3 lü hamur grubu yapılır. Her 3 lü hamur bol mısır nişastası ile iyice ince açılır. (hamur parçalanıyor ve biraz şekilsiz oluyor) açılan hamurun bir kenarına istenilen iç malzemesi konur ve çok sıkıştırılmadan sarılır. Dikdörtgen tepsiye veya yuvarlak tepsiye sıralanır. Tepsiye yağlamaya gerek yok. Hamurlar istenilen ölçüde kesilir. Bir kabın içinde 50 gr margarin,1/2 çay bardağı zeytinyağı kızdırılır ve böreklerin üstüne dökülür. (üzerine dökülen yağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz) 175 dereceli fırında pişirilir.
900 g MADER Glutensiz çok amaçlı un300g tereyağı300 g bitkisel yağ150 g pudra şekeri150 g toz şeker5 adet yumurta sarısı10 g kabartma tozu
Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Nescafe, damla çikolata, incir ve kayısı dolgusu, kırık cevizle yapılabilir. Hamurunuzu yuvarlama, doldurma , kesme gibi yöntemlerle şekillendirebilirsiniz. 180 derece fırında 30 dakikada pişiriniz.
750 g MADER Glutensiz çok amaçlı un250 g pudra şekeri500 g bitkisel yağ350 g pirinç fındık10 g Mader kabartma tozu2 adet yumurta
Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Hamur toplar haline getirilip erimeyen şeker ile kaplanır. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un500 g toz şeker500 g bitkisel yağ5 adet yumurta
Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Hamur parçaları yuvarlanır ve 180 derece fırında 25-30 dakikada pişirilir.
500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un500 g bitkisel yağ500 g fındık tozu500 g pudra şekeri5 g vanilya
Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Hamur parçaları ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. 130 derecede 50 dakika pişirilir.
1 kg MADER Glutensiz çok amaçlı un500 g bitkisel yağ4 adet yumurta100 g yoğurt30 g toz şeker25 g tuz10 g MADER kabartma tozu
Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Mekik şeklinde hamur parçalarına yumurta sarısı sürülüp üstüne rendelenmiş kaşar serpilir. Toplam hamur ağırlığının %10 u kadar kurutulmuş sebze ya da zeytin kullanılabilir. 180 derecede 30 dakika pişirilir.
600g MADER Glutensiz çok amaçlı un6 adet yumurta300 g pudra şeker300 g yumuşatılmış bitkisel yağ125 g süt20 g MADER kabartma tozu2 g Vanilya180 g kuru meyve (isteğe bağlı)
Önce şeker, yumurta ve bitkisel yağı krema haline gelene kadar çırpılır, sonra süt ilave edilir. Üzerine kabartma tozu ve vanilya katılmış MADER glutensiz un ilave edildikten sonra 1 dakika yavaş devirde karıştırılır, çırpılmaz. Eğer kuru meyve kullanılacaksa en son ilave edilir ve yavaş devirde çok kısa sürede karıştırılır. İsterseniz kuru üzüm, damla çikolata , kestane vb. de kullanılabilir. Konveksiyonel fırında 170 derecede 30 dakika pişirilir.
1 kg MADER Glutensiz çok amaçlı un500 g bitkisel yağ200 g su100 g sıvı yağ50 g toz şeker50 g yaş maya3 adet yumurta25 g tuz
50 g lık hamurlar hazırlanıp tepsiye yerleştirilir. Konveksiyonel fırında 180 derecede 15 dakika pişirilir.
500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un30 g sıvı yağ20 g yaş maya( kuru maya kullanılırsa 10 g )6 g tuz475 ml oda sıcaklığında su
Tüm malzemeler 6 dakika hızlı devirde karıştırılır. Hamur ekmek kalıplarına dökülür. 30 dakika kadar bekletilerek mayalandırılır. 230 derecede 45 dakika pişirilir. Arzu edilirse ekmeklerin üst kısmı, glüten içermeyen dekor malzemeleriyle süslenebilir.
0 yorum / Yorum Yap
Etiketler: Mader, Glutensiz, Un 500, gr, pizza