• Glutensiz Un
MADER’ in çok amaçlı unu ile glütensiz yiyecek pişirmek hem çok kolay hem de çok eğlenceli. Glutensiz pişirmeyle ilgili birkaç basit adımı takip ederek, en iyi sonuçlara zahmetsizce ulaşabilirsiniz. Üstelik pişirdikleriniz en az geleneksel unlarla yapılanlar kadar lezzetli olacaktır. MADER çok amaçlı glutensiz un , her türlü glütensiz tarife uygundur. Üstelik başarılı olmak için çok fazla pişirme tecrübesine sahip olmanıza da gerek yok! MADER çok amaçlı glutensiz un paketleme ve ürün etiketlemesi, tarifiniz için doğru ürünü seçmenize yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Denenmiş ve test edilmiş tarifler kullanılarak hazırlanmış olan tüm un karışımlarımız saf, güvenilir ve laktozsuzdur. MADER çok amaçlı glutensiz undan beklediğiniz yüksek kalite ve standartları karşılamaktadır.

İçindekiler:

Pirinç unu, mısır nişastası, tapioka nişastası, glutensiz buğday nişastası, dekstroz, kıvam artırıcı: xantham gum, guar gum, hidroksipropil metil selüloz, antioksidan:Askorbik asit, bitkisel lif (elma), kabartıcılar: sodyum asit pirofosfat, sodyum bikarbonat), tuz.

Mader Glutensiz Un ile Ekmek Tarifleri


Günlük Ekmek

malzemeler

• 325 ml yarım yağlı süt
• 2 yumurta (ya da 2 çay kaşığı Mader Düşük Proteinli Yumurta İkamesi)
• 1 çay kaşığı beyaz sirke
• 500 g Mader® Glutensiz Un Karışımı
• ½ çay kaşığı deniz tuzu
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 10 g kuru maya
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Glutensiz Ekmek

Yapılışı

1. Fırını 200ºC ile önceden ısıtın, Sütü düşük ısıda küçük bir tavada ısıtın ve biraz soğuması için bekletin. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın, sirkeyi ekleyin ve isütü ilave ederek yavaş yavaş iyice karıştırın.
2. Un, tuz, şeker ve mayayı başka bir kaba alın ve ve harmanlayın ardından daha önce hazırlamış olduğunuz sıvı karışımı ilave edip tahta bir kaşık kullanarak yapışkan bir hamur elde edinceye dek karıştırın . Zeytinyağını ekleyin, ardından hamuru elinizle toplayın ve yuvarlayın.Çok yapışkansa biraz un ilave edin.
3. Hazırladığınız hamur topunu hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin, nemli bir bez ya da havlu ile örtün ve yaklaşık 1 saat ya da hacminin iki katına kabarıncaya kadar ılık bir yerde bekletin.
4. Hamurunuz kabarınca tepsiyi sıcak fırına yerleştirin ve yaklaşık 35 dakika ya da altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız ekmeğinizi biraz soğutmaya bırakın. Mader’in nefis çorbaları yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Glutensiz Sandvic Ekmeği

Belki de şimdiye kadar yediğiniz en iyi, en yumuşak glutensiz sandviç ekmeğini yapmak üzeresiniz ! Yapması Kolay ve Lezzetli… Glutensiz ekmeğin tadını çıkarmanın tam zamanıdır, haydi başlayalım!

Malzemeler:

Maya Karışımı

1½ Bardak Su veya Süt (veya Süt Alternatifi)
3–4 yemek kaşığı Bal, Şeker veya diğer Doğal Tatlandırıcılar
2½ Çay Kaşığı Kuru Aktif Maya (Mayalarınızın taze ve canlı olduğundan emin olun)

Kuru Karışım

3 Bardak Mader’in Glutensiz Un Karışımı
4 çay kaşığı Mader Glutensiz Kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı olarak: İstediğiniz tatlı veya tuzlu aromaları karıştırın (tarçın vs.)

Islak Karışım:

2 çay kaşığı elma sirkesi veya limon suyu
¼ Bardak Zeytinyağı
2 Büyük Yumurta (Ya da 2 çay kaşığı Mader Düşük Proteinli Yumurta İkamesi )

Hazırlanışı:

Sütü dokunabileceğiniz sıcaklığa kadar ısıtın. Ne sıcak ne soğuk olmalı. İçinde balı eritin ve mayayı koyun. Bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.
Kuru Karışım malzemelerini küçük bir kapta harmanlayın. Islak karışım bileşenlerini de mikseriniz ile birkaç saniye karıştırın ve kenarda beklettiğiniz mayalanmış sütü ilave ederek bir kaç saniye daha karıştırın. Kuru karışımı ekleyin orta dereceden biraz yüksek ateşte yaklaşık 3 dakika pişirin. Hamur ıslak ancak sert ve yapışkan hale gelecektir.
 9 × 5 ölçüdeki ekmek kalıbınızı yağlayın ve unlayın. Ya da buna gerek bırakmayan özel kalıplar kullanabilirsiniz. Fırınınızı 190C° ‘de ısıtın.
Elde ettiğiniz karışımı kalıba dökün ve üstünü ıslak parmak ya da spatula ile düzeltin. Fırın ısınırken kalıbınız sıcak bir ortamda beklesin.
Önemli: Hamuru çok fazla kabartmayın oda sıcaklığınıza göre yaklaşık 20-30 dakika beklesin Kalıptan taşmasın. Glutensiz ekmek hamurları yapılarını muhafaza edemez, sürekli kabarırlar ve uzun süre kabartılırlarsa ya da kalıba çok fazla doldurulursa taşar veya çökerler. Bu husus glutensiz ekmek yapımında çok önemlidir. Hamurun pişerken de kabarmasına izin verilmelidir. Bu zamanlamayı iyi hesaplarsanız muhteşem ekmekler yapabilirsiniz. Hamur yeteri kadar  fırından önce kabarmalı , kalan kabarma sürecini fırının içerisinde tamamlamalıdır.
Ekmeğinizi takip ederek yaklaşık 35 dakika kadar pişirin eğer üst tarafı çok çabuk kararıyorsa üstünü folyo ile örtebilir ve tekrar pişirmeye devam edebilirsiniz. Ekmeğinizi fırından çıkarınca kalıpta bırakmayın en fazla 1 -2 dakika içerisinde dikkatlice çıkarıp soğuyacağı bir yere koyun. Kesmeden önce tamamen soğumuş olmasına dikkat edin . Farklı kalıplar kullanarak pizza ve hamburger ekmekleri de deneyebilirsiniz . Afiyet olsun


Peynirli Kek

Malzemeler :

4 yumurta,
1,5 su bardağı yoğurt,
125 g margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
250 g tuzsuz peynir,
1 demet dereotu,
Çok az tuz,
3 su bardağı MADER Glutensiz Çok Amaçlı Un,
1,5 çay bardağı karbonat

glutensiz peynirli kek

Yumurtalar ve yoğurt çırpılır. Margarin eritilir ve sıvı yağ, rendelenmiş beyaz peynir. Tuz (peynir tuzlu ise koymayın) ve dereotu ile karıştırılır. Bu iki karışıma un ve karbonat ilave edilerek hepsi birleştirilir. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür, orta hararetli fırında 40-45 dakika pişirilir.

Portakallı Kek

Malzemeler :

2 yumurta,
120 g şeker,
200 g MADER Glutensiz çok amaçlı un,
2 tatlı kaşığı MADER kabartma tozu,
Yarım portakal kabuğu rendesi,
50 g margarin,
5-6 çorba kaşığı su,

Hazırlanışı:

Yumurtaları şeker ile çırpın. Eritilmiş yağı ve su ilave edip karıştırın. Unu MADER kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice çırpın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp 175 derece ısıda 30-35 dakika pişirin.

Yaşgünü Pastası (Yaş pasta)

Malzemeler :

3 yumurta,
2 çorba kaşığı su
100 g şeker
1 paket vanilya şekeri
120 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
Yarım paket MADER kabartma tozu

Hazırlanışı

Malzemeleri tek tek birbirine ilave ederek biraz sıvı bir hamur elde ediniz. Hamur yeterince sıvı değil ise bir çorba kaşığı daha su ilave ediniz. Hamuru yağlanmış turta kabına dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve üzerini arzu ettiğiniz meyveler ile süsleyiniz. Meyvelerin üzerine hazırlayacağınız bir paket jöle karışımını dökerek soğurup servis yapınız.


Hanım Göbeği

Malzemeler :

1 bardak şeker
2 veya 3 yumurta
200 g margarin
400 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
1,5 tatlı kaşığı MADER kabartma tozu

Hazırlanışı:

500 g su ve 3 çorba kaşıpı limon suyunu az koyulaşana kadar kaynatın.
Malzemeleri tek tek ilave ederek karıştırın. Hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ortası delik yuvarlak halkalar şeklinde tepsiye diziniz. 22 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğutulmuş şerbeti üzerine dökünüz.


Beyaz Ekmek


Malzemeler :

250 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
½ tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı bitkisel yağ
½ paket kuru maya
100 ml su
1 yumurta akı
Çok az margarin (üzerine sürmek için)


Hazırlanışı

Ilık su ve sütü bir kaba dökün. Mayayı içinde eritin. Un, yağ, yumurta akı ve tuzu bu karışıma ilave edip iyice karıştırın. Tecihen mikser kullanın. Dilerseniz karışım sırasıda zeytin, ceviz gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Yağlanmış dikdörtgen ekmek kalıbına bu karışımı dökün. 30-40 dakika açıkta kabarmaya bırakın. Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Çıkartmaya yakın üzerine fırça ile margarin sürüp son 5 dakika daha pişirip dışarı alın. Soğuduktan sonra ekmeği kalıbından çıkartın.

Pizza Hamuru

Malzemeler :

½ su bardağı (75 ml) su
½ su bardağı (75 ml) süt
10 g maya
Biraz şeker
200 g MADER Glutensiz çok amaçlı un

Pizza Hamuru

Hazırlanışı

Ilık su ve sütü bir kaba koyalım. Mayayı içimde eritip unu ekleyelim. Geri kalan malzemeleri ilave edip karıştırarak (mikser yardımcı olabilir) bir hamur elde edelim. Hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane ile açıp 20-25 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Arzu ettiğimiz pizza malzemelerini hamurun üzerine yayıp 175 derecede 30-35 dakika pişirelim.

Elma Pastası

Malzemeler :

125 g tereyağ
125 g şeker
3 yumurta
1 paket vanilya şekeri
1 çay kaşığı MADER kabartma tozu
200 gr MADER Glutensiz çok amaçlı un
4 elma

Hazırlanışı:

Önce yumurtaları ve şekeri çırpın, üzerine eritilmiş ılık tereyağını ilave edip karıştırınız. Üzerine diğer malzemeleri katarak kıvamında hamuru elde ediniz. Hamuru , içi yağlanmış düz bir kek kalıbına dökünüz. 4 adet soyulmuş, çekirdekleri alınmış elmayı dilim dilim keserek hamurun üzerine batırarak diziniz. Üzerine şeker ve tarçın serptikten sonra 180 derce ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriniz.

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:

1 paket yumuşak margarin
½ çay bardağı sirke
1 avuç şeker (çok dolu olmayacak)
Biraz tuz
1 paket MADER kabartma tozu
1 yumurta
1 yumurta beyazı
Yaklaşık yarım kg kadar MADER Glutensiz çok amaçlı un
Üzerine yumurta beyazı ve çörekotu


glutensiz çörekotlu  kurabiye

Hazırlanışı

Bütün malzemeler iyice yoğurulur. İnce halkalar şeklinde yaplı tepsiye dizilmeden önce yumurta beyazına ve susama bandırılır. 150 dereceli fırında pişirilir.


Çölyak Böreği


Malzemeler:

500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yada 1/5 çay bardağı su
Biraz tuz


Hazırlanışı:

Hamuru çok yumuşak olursa yoğururken biraz pirinç unu ilave edilir.
Bütün malzeme ile hamur iyice yoğurulur. 30 küçük bezeye bölünür. 3 er 3 er gruplar halinde açılır. Aralarına az mısır nişastası serpilir. 10 tane 3 lü hamur grubu yapılır. Her 3 lü hamur bol mısır nişastası ile iyice ince açılır. (hamur parçalanıyor ve biraz şekilsiz oluyor) açılan hamurun bir kenarına istenilen iç malzemesi konur ve çok sıkıştırılmadan sarılır. Dikdörtgen tepsiye veya yuvarlak tepsiye sıralanır. Tepsiye yağlamaya gerek yok. Hamurlar istenilen ölçüde kesilir. Bir kabın içinde 50 gr margarin,1/2 çay bardağı zeytinyağı kızdırılır ve böreklerin üstüne dökülür. (üzerine dökülen yağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz) 175 dereceli fırında pişirilir.

Glutensiz Tereyağlı Kurabiye

Malzemeler :

900 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
300g tereyağı
300 g bitkisel yağ
150 g pudra şekeri
150 g toz şeker
5 adet yumurta sarısı
10 g kabartma tozu

Hazırlanışı

Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Nescafe, damla çikolata, incir ve kayısı dolgusu, kırık cevizle yapılabilir. Hamurunuzu yuvarlama, doldurma , kesme gibi yöntemlerle şekillendirebilirsiniz. 180 derece fırında 30 dakikada pişiriniz.

Glutensiz Fındıklı Kurabiye

Malzemeler :

750 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
250 g pudra şekeri
500 g bitkisel yağ
350 g pirinç fındık
10 g Mader kabartma tozu
2 adet yumurta

Hazırlanışı

Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Hamur toplar haline getirilip erimeyen şeker ile kaplanır. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

Glutensiz Cevizli Kurabiye

Malzemeler :

500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
500 g toz şeker
500 g bitkisel yağ
5 adet yumurta

400 g kırık ceviz

Hazırlanışı

Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Hamur parçaları yuvarlanır ve 180 derece fırında 25-30 dakikada pişirilir.

Glutensiz İtalyan Kurabiyesi

Malzemeler :

500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
500 g bitkisel yağ
500 g fındık tozu
500 g pudra şekeri
5 g vanilya

Hazırlanışı

Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Hamur parçaları ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. 130 derecede 50 dakika pişirilir.

Glutensiz Tuzlu Kurabiye


Malzemeler :

1 kg MADER Glutensiz çok amaçlı un
500 g bitkisel yağ
4 adet yumurta
100 g yoğurt
30 g toz şeker
25 g tuz
10 g MADER kabartma tozu

glutensiz-tuzlu-kurabiye

Hazırlanışı

Tüm malzemeler dikkatli bir şekilde yoğurulur. Mekik şeklinde hamur parçalarına yumurta sarısı sürülüp üstüne rendelenmiş kaşar serpilir. Toplam hamur ağırlığının %10 u kadar kurutulmuş sebze ya da zeytin kullanılabilir. 180 derecede 30 dakika pişirilir.


Glutensiz Sade Kek

Malzemeler :

600g MADER Glutensiz çok amaçlı un
6 adet yumurta
300 g pudra şeker
300 g yumuşatılmış bitkisel yağ
125 g süt
20 g MADER kabartma tozu
2 g Vanilya
180 g kuru meyve (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Önce şeker, yumurta ve bitkisel yağı krema haline gelene kadar çırpılır, sonra süt ilave edilir. Üzerine kabartma tozu ve vanilya katılmış MADER glutensiz un ilave edildikten sonra 1 dakika yavaş devirde karıştırılır, çırpılmaz. Eğer kuru meyve kullanılacaksa en son ilave edilir ve yavaş devirde çok kısa sürede karıştırılır. İsterseniz kuru üzüm, damla çikolata , kestane vb. de kullanılabilir. Konveksiyonel fırında 170 derecede 30 dakika pişirilir.

Glutensiz Poğaça

Malzemeler :

1 kg MADER Glutensiz çok amaçlı un
500 g bitkisel yağ
200 g su
100 g sıvı yağ
50 g toz şeker
50 g yaş maya
3 adet yumurta
25 g tuz

Hazırlanışı

50 g lık hamurlar hazırlanıp tepsiye yerleştirilir. Konveksiyonel fırında 180 derecede 15 dakika pişirilir.

Glutensiz Ekmek

Malzemeler :

500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
30 g sıvı yağ
20 g yaş maya( kuru maya kullanılırsa 10 g )
6 g tuz
475 ml oda sıcaklığında su

Hazırlanışı

Tüm malzemeler 6 dakika hızlı devirde karıştırılır. Hamur ekmek kalıplarına dökülür. 30 dakika kadar bekletilerek mayalandırılır. 230 derecede 45 dakika pişirilir. Arzu edilirse ekmeklerin üst kısmı, glüten içermeyen dekor malzemeleriyle süslenebilir.

Mader Glutensiz Unun Besin Değerleri
Enerji ve besin öğeleri (100 g)
Enerji (kCal/kJ) 351/1471
Yağ (g) 1,3
Lif (g) 2,8
Protein(g) 4,1

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Doğrulama Kodu

Glutensiz Un

  • Ürün Kodu: 8697617903408
  • Kazanacağınız Puan: 105
  • Stok Durumu: Stokta var
  • Ağırlık 500.00gr
  • 10,50TL

  • Satın almak için gerekli puan: 1050

Etiketler: Mader, Glutensiz, Un 500, gr, pizza

Sadece glutensiz
Alışveriş Puanları
Mader'in Glutensiz Çorbaları
Sadece Glutensiz ve Düşük Proteinli
Mader Glutensiz Ekmek
Sevdiğiniz Glutensiz Lezzetler
100 TL Üzerindeki Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
Hediye Çeki mader , glutensiz ekmek
Mader Kadayıf
Mader'in glutensiz makarnası