Yumuşak Mısır Ekmeği

Malzemeler

  • 4 su bardağı mısır unu

  • 2 su bardağı mısır nişastası,

  • 1 su bardağı yoğurt, (ılık)

  • ½ su bardağı süt, (ılık)

  • 50 gr margarin,

  • 1 çay bardağı sıvı yağ,

  • yarım bardaktan biraz az su,(sıcak)

  • 1 tepeleme çay kaşığı kadar soda ,

  • 1 paket Dr. Oetker instant maya,

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:

Mısır unu, nişastayı ve tuzu derin bir kap içine koyup karıştırın. Üzerine maya ve şekeri koyup karıştırın. Malzemenin ortasını açıp içine diğer malzemeleri koyup yoğurun. Akışkan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 3-4 saat sıcak bir ortamda sarıp mayalandırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına ekmek hamurunu boşaltın, sıcak fırında 200-210 derece, 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri çok sert olmasın istiyorsanız ekmeği fırından çıkarır çıkarmaz üzerine az su serpiştirin. Afiyet olsun. (mayalanmış hamurdan bardak kadar ayırıp içine yumurta 100 gr kadar peynir koyup yağlı tavada kısık ateşte önlü arkalı pişirin, kahvaltıda kalın krep olarak afiyetle yenir.)