Glutensiz Simit

Malzemeler

Hamur

  • 2 su bardağı Yuva Glutensiz Ekmek Karışımı (250 g)

  • 1 su bardağı ılık su (170 g)

  • 1 paket Yuva 5 g Instant Kuru Maya

  • 1 çorba kaşığı toz şeker (20 g)

  • 1 çorba kaşığı margarin (20 g

  • 1 çay bardağı susam (65 g)

Hazırlanışı:

Maya ılık süt ile çözülür. tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak hamur yapılır. Üstü örtülerek 15 dk bekletilir. Hamurdan kopartılan parçalar rulo şeklinde, her iki uç birleştirilerek halka yapılır ve simit şekli verilir. Simit önce suya sonra susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üstü kapatılıp 60 dk kabarması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında 12-15 dk pişirilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır.