Glutensiz ve düşük proteinli ürünler +90 216 488 44 04
Glutensiz ve düşük proteinli ürünler 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsizdir.

Gluten Nedir?

Gluten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein
türüdür. Yaygın olarak buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda
bulunur.
Gluten;
• hamurun güçlü yapısını oluşturan,
• ekmek yapımı esnasında oluşan ağsı yapıyı oluşturan,
• mayalanma esnasında havayı tutarak hamuru şişiren
• ve fazla su tutma özelliği sayesinde ekmeğin bayatlamasını
yavaşlatan bir protein türüdür.
Gluten; glutenin ve gliadin proteinlerinden meydana gelir.

Gluten, birçok sağlıklı bireyin mide-bağırsak
kanalı yoluyla kolaylıkla sindirilebilen bir
proteindir.
Bunu ince bağırsaktaki villuslar sayesinde
yapabilir. Ancak daha önce de bahsedildiği gibi
bu yapılar Çölyak hastalarında besin alımı
sırasında bağışıklık sistemi bir karşılık olarak
kaybolur ve bağırsak duvarı düzleşir. Bu
düzleşme sonucunda protein emilimi yapılamaz
ve protein kana geçmeden gluten zararlı bir
yapıya dönüşür.

  • +90 216 488 44 04
  • 09:00 - 18:00
  • FSM Form Sağlık ve Medikal Ürünler Ltd. Şti. Karlıktepe Mah. Çeşme Cad. No:10/2 Kartal İstanbul
Mader