Glutensiz Aşure

Malzemeler:

  • 2 yumurta

  • 1 cay bardağı yoğurt

  • 1 cay bardağı zeytin yağı

  • 1 kaşık salca

  • 3 tane zar şeklinde doğranmış patates

  • 1 cay kaşığı tuz

  • 1 cay kaşığı şeker

  • Nane ve karabiber

  • Yarım paket kabartma tozu

  • Kek kıvamına gelinceye kadar glutensiz un

Yapılışı:

Öncelikle yumurta ile yoğurdu çırpın daha sonra yağı,tuzu ve salçayı ekleyin ve cırpmaya devam edin.

Tuzu, kabartma tozunu baharatı ekleyin unu ise kek kıvamı alıncaya kadar ekleyip çırpın...En son doğranmış zar şeklindeki patatesleride ekleyip tepsiye dökün...220 derecelik fırında patatesleri pişinceye kadar tutun.

Yaklaşık 30 dakika yeterli oluyor.