Glutensiz Islak Kek

Gerekli Malzemeler:

  • 1/2 Su Bardağı Su

  • 1/2 Su Barbağı Sıvı Yağ

  • 1 Su Bardağı Toz Şeker

  • 2 Yumurta

  • 1 Paket Vanilya

  • 1/2 Paket Kabartma Tozu

  • 1 Su Bardağı Glutensiz Un

  • 2-3 Yemek Kaşığı Kakao


Yapılışı:Yumurta, şeker köpürtülür. Su,sıvı yağ, kakao, vanilya eklenerek mikserle çırpılır. 1/2 su bardağı bu karışımdan ayrılır.geri kalan karışıma un ve kabartma tozu eklenerek kaşıkla azar azar kariştırılır. Yağlı küçük bir kek kalıbına konarak önceden ısıtılmış fırında 175 C de pişirilir. fırından çıkarılınca önceden hazırlanan sıvı karışım üzerine dökülür.