Alışveriş sepetiniz boş!
• 325 ml yarım yağlı süt• 2 yumurta (ya da 2 çay kaşığı Mader Düşük Proteinli Yumurta İkamesi)• 1 çay kaşığı beyaz sirke• 500 g Mader® Glutensiz Un Karışımı• ½ çay kaşığı deniz tuzu• 2 yemek kaşığı pudra şekeri• 10 g kuru maya• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Fırını 200ºC ile önceden ısıtın, Sütü düşük ısıda küçük bir tavada ısıtın ve biraz soğuması için bekletin. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın, sirkeyi ekleyin ve isütü ilave ederek yavaş yavaş iyice karıştırın.2. Un, tuz, şeker ve mayayı başka bir kaba alın ve ve harmanlayın ardından daha önce hazırlamış olduğunuz sıvı karışımı ilave edip tahta bir kaşık kullanarak yapışkan bir hamur elde edinceye dek karıştırın . Zeytinyağını ekleyin, ardından hamuru elinizle toplayın ve yuvarlayın.Çok yapışkansa biraz un ilave edin.3. Hazırladığınız hamur topunu hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin, nemli bir bez ya da havlu ile örtün ve yaklaşık 1 saat ya da hacminin iki katına kabarıncaya kadar ılık bir yerde bekletin.4. Hamurunuz kabarınca tepsiyi sıcak fırına yerleştirin ve yaklaşık 35 dakika ya da altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız ekmeğinizi biraz soğutmaya bırakın. Mader’in nefis çorbaları yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.