Glutensiz Çölyak Böreği

Malzemeler:

500 g MADER Glutensiz çok amaçlı un
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yada 1/5 çay bardağı su
Biraz tuz

Hazırlanışı:

Hamuru çok yumuşak olursa yoğururken biraz pirinç unu ilave edilir.
Bütün malzeme ile hamur iyice yoğurulur. 30 küçük bezeye bölünür. 3 er 3 er gruplar halinde açılır. Aralarına az mısır nişastası serpilir. 10 tane 3 lü hamur grubu yapılır. Her 3 lü hamur bol mısır nişastası ile iyice ince açılır. (hamur parçalanıyor ve biraz şekilsiz oluyor) açılan hamurun bir kenarına istenilen iç malzemesi konur ve çok sıkıştırılmadan sarılır. Dikdörtgen tepsiye veya yuvarlak tepsiye sıralanır. Tepsiye yağlamaya gerek yok. Hamurlar istenilen ölçüde kesilir. Bir kabın içinde 50 gr margarin,1/2 çay bardağı zeytinyağı kızdırılır ve böreklerin üstüne dökülür. (üzerine dökülen yağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz) 175 dereceli fırında pişirilir.

x