Glutensiz Etsiz Çiğ Köfte

Malzemeler:

2 su bardağı Mader Glutensiz Mısır Bulguru ,
1/5 su bardağı domates salçası ,
1 iri kuru soğan ,
2 diş sarımsak,
1 çay bardağı isot ,
½ çay bardağı kimyon,
2 tatlı kaşığı nane,
yarım limon suyu,
yarım çay bardağı

Hazırlanışı:

İlk önce bir bardak kaynamış suyu bulgurun üzerine dökerek bir kenara alın. O soğurken soğanı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Sarımsağı dövün ya da rendeleyin. Maydonozu güzelce yıkayıp saplarından ayırın ve çok ince kıyın. Çiğ köfte tepsisine salça, soğan rendesi, sıcak suda ıslatılmış Mader Glutensiz Mısır Bulguru, baharat grubu ve maydonozu ayrı ayrı yerleştirin. Tepsinin altına ıslak bir bez yayın. Bulgur öbeği size yakın şekilde ön tarafta olsun. İlk önce salça ve baharatları iyice karıştırın. Daha sonra sırasıyla soğan , baharatlı salça ve doğranmış maydonozu bulgura çekerek iyice harmanlayın. Bu aşamadan sonra yoğurma faslına geçebiliriz. 15 dakika kadar tek elinizle tepsiyi tutup diğer elinizle yoğurma işlemini uygulayın. Karışım ilk önce çok yumuşak olacak ancak yoğurma işlemi ilerledikçe katılaşacaktır. 15 dakika sonra limonu , bir kaç dakika sonra da nar ekişisini katarak yoğurmaya devam edin. Toplam yarım saat kadar bir süre sonra baharatı ve bulgurun sertlik durumunu kontrol edin. Baharatların tuzundan faydalandığımız için tuz yetersiz olabilir , gerekirse az miktarda tuz ilave edebilirsiniz. Bulgurlar yumuşayınca zeytinyağını ilave edip bir süre daha yoğurun. İşlem bittiğinde karışımı tepsinin kenarında toplayın. Temiz bir tabağa bir sıra kuru marul yaprakları yerleştirin. B,r kaseye su koyu. Atada bir parmaklarınızı ıslatarak karışımdan işaret orta ve yüzük parmaklarınızla ceviz büyüklüğünde parçalar alın , avucunuzda bir iki kez sıkıp toplayın ve en son parmaklarınızın izini çıkaracak kadar bir kuvvetle tek bir sıkım yapıp çiğ köftelerinizi bu şekilde tabağa yerleştirin. Ayranla servis edin. Güzel ve sağlıklı günlerde sevdiklerinizle. Afiyet olsun.


Malzemeler:

2 su bardağı Mader Glutensiz Mısır Bulguru ,
1/5 su bardağı domates salçası ,
1 iri kuru soğan ,
2 diş sarımsak,
1 çay bardağı isot ,
½ çay bardağı kimyon,
2 tatlı kaşığı nane,
yarım limon suyu,
yarım çay bardağı

Hazırlanışı:

İlk önce bir bardak kaynamış suyu bulgurun üzerine dökerek bir kenara alın. O soğurken soğanı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Sarımsağı  dövün ya da rendeleyin. Maydonozu güzelce yıkayıp saplarından ayırın ve çok ince kıyın. Çiğ köfte tepsisine salça, soğan rendesi, sıcak suda ıslatılmış  Mader Glutensiz Mısır Bulguru, baharat grubu ve maydonozu ayrı ayrı yerleştirin. Tepsinin altına ıslak bir bez yayın. Bulgur öbeği size yakın şekilde ön tarafta olsun.  İlk önce salça ve baharatları iyice karıştırın. Daha sonra sırasıyla soğan , baharatlı salça ve doğranmış maydonozu bulgura çekerek iyice harmanlayın.  Bu aşamadan sonra yoğurma faslına geçebiliriz. 15 dakika kadar tek elinizle tepsiyi tutup diğer elinizle yoğurma işlemini uygulayın. Karışım ilk önce çok yumuşak olacak ancak yoğurma işlemi ilerledikçe katılaşacaktır. 15 dakika sonra limonu , bir kaç dakika sonra da nar ekişisini katarak yoğurmaya devam edin. Toplam yarım saat kadar bir süre sonra baharatı ve bulgurun sertlik durumunu kontrol edin. Baharatların tuzundan faydalandığımız için tuz yetersiz olabilir , gerekirse az miktarda tuz ilave edebilirsiniz. Bulgurlar yumuşayınca zeytinyağını ilave edip bir süre daha yoğurun. İşlem bittiğinde karışımı tepsinin kenarında toplayın. Temiz bir tabağa bir sıra kuru marul yaprakları yerleştirin. B,r kaseye su koyu. Atada bir parmaklarınızı ıslatarak karışımdan işaret orta ve yüzük parmaklarınızla ceviz büyüklüğünde parçalar alın , avucunuzda bir iki kez sıkıp toplayın ve en son parmaklarınızın izini çıkaracak kadar bir kuvvetle tek bir sıkım yapıp çiğ köftelerinizi bu şekilde tabağa yerleştirin.  Ayranla servis edin. Güzel ve sağlıklı günlerde sevdiklerinizle. Afiyet olsun.

Glutensiz Etsiz Çiğ Köfte