Glutensiz Mücver

Malzemeler

  • 2 tane kabak (Rendelenecek)

  • 2 yemek kasığı yoğurt(Sek)

  • 1 adet yumurta

  • Nane ve arzuya göre çeşitli baharat

  • Kabatma tozu

  • 1 cay kaşığı tuz

  • Nohut unu ile glutensiz un karışımı

  • Kızartmak için sıvıyağ


YAPILIŞI:Kabağı rendeleyelim, içine yoğut, yumurta, tuz, kabartma tozu ve baharatları ekleyelim kaşık yardımıyla iyice karıştıralım un karışımını yavaş yavaş bu malzemeye ekleyelim, kaşıktan düşercesine bir kıvam tutturalım yağı hafif kızdırdıktan sonra yemek kaşığı ile tavaya koyalım spatula yardımı ile düzeltelim. önlü arkalı nar gibi oluncaya kadar kızartalım...