Kara Buğday Unu İle Glutensiz Krep

Malzemeler :


  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) karabuğday unu

  • 1 bardaktan biraz fazla su

  • 1/2 çay kaşığı karbonat

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1 adet organik yumurta

Hazırlanışı :

Blendır’da önce un ve suyu topakları gidene kadar çırpın, sonra diğer malzemeleri katıp iyice homojenleşene kadar tekrar çırpın. Koyu ayran veya bozadan biraz daha sulu kıvamda bir sıvı olacak. 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra krep tavasını iyice kızdırın, yapışmaması için üzerini zeytinyağı ile çok hafifçe yağlayın, hazırladığınız unlu karışımdan 1 kepçe alıp tavaya ince bir tabaka halinde yayarak pişirin. 1 yüzü pişince, spatula yardımıyla kaldırıp diğer yüzünü çevirerek iki tarafını da pişirin. Bu şekilde tüm karışımı pişirin. Tavayı her seferinde değil de, yapışmaya yüz tuttukça zaman zaman tekrar yağlamanız gerekecektir. Bu tariften ince ve bir tatlı tabağı boyutunda 7 tane filan krep çıkıyor. Kişi başı 2-3 tane krepten, 2-3 kişilik oluyor.