Glutensiz Muffin

Malzemeler:

180 g MADER çok amaçlı glutensiz un
180 g şeker
2 yumurta
200 g ekşi krema
50 g ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
200 g meyve (yaban mersini, ahududu veya başka meyveler)

Hazırlanışı:

Yumurtaları, şekeri ve vanilyayı köpürene kadar karıştırın. Kremayı ve yağı ekleyin. Unu eleyerek karışıma ekleyin, kabartma tozunu koyun ve iyice karıştırın. Son olarak meyveleri ekleyin. Kek karışımını bir tepsiye yerleştirdiğiniz kağıt kek veya muffin kalıplarına dökün (kalıpları yarıya kadar doldurun). Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Öneri: meyve yerine çikolata parçaları da kullanabilirsiniz.

Glutensiz  Muffin