Glutensiz Ispanaklı Kek

Malzemeler:

  • 1/2 yarım kilo ıspanak

  • 3 yumurta

  • 1,5 su bardagı şeker

  • 1 su bardagı sıvı yağ

  • 1 paket vanilya

  • yarım paket kabartma tozu

  • yarım bardak ceviz

  • 2,5 su bardağı glutensiz un

  • Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı


Yapılışı:


Ispanağın yapraklarını 1 su bardağı su ile rengi dönene kadar biraz haşla ıspanağı rondadan geçir 3 yumurtayı 1,5 su bardağı şeker ve vanilyayı koy mikserde çırp beyazlaşana kadar 1 su bardağı ıspanağı ve 1 subardağı sıvı yağı koy karıştır sonra 2,5 su bardağı glutensiz unu koy yarım paket kabartmatozunu koy karıştır ve yarım su bardağı cevizi koy ve karıştır margrinle yağlanmış borcam tepsiye dök 150 derece ısıtılmış fırına sür içi pişip üzeri kızarana dek pişirin üzerine hindistan cevizi serpin servis yapın afiyet olsun.