Alışveriş sepetiniz boş!
Mader'in Mutfağındaki birçok tarifte arama yapmak için anahtar kelimelerinizi yukarıdaki kutuya yazıp arayınız.
Mader Mutfağı'nın tariflerini ve ipuçlarını uygulamaktan zevk alacağınızı umuyoruz. Bu tarifler onları lezzetli ikramlara dönüştürmenizi bekliyor. Haydi deneyin! Ne kadar kolay olduğunu görünce şaşıracaksınız. Eğlenin ve yemeğinizin tadını çıkarın!
İşleri kolaylaştırmak için genel ipuçları Hazırlıklara başlamadan önce glütensiz tarifin tamamını dikkatlice okumalı ve tüm malzemeleri ölçerek hazırlamalısınız. Böylece, her şeye kolayca ulaşabilir ve tüm dikkatinizi tarife verebilirsiniz. Ayrıca kase, kaşık, kalıp, karıştırıcı gibi mutfak eşyalarının ve ihtiyaç duyabileceğiniz tüm elektrikli cihazların elinizin altında olduğuna emin olun. Kullandığınız malzemeler her zaman oda sıcaklığında olsun ve toz halindeki malzemeleri (un, kuru maya vb. ) kullanmadan önce eleyin.
Glutensiz un, normal unlardan farklı özelliklere sahiptir; dolayısıyla farklı miktarlarda malzemeler bulunan özel tarifler gerekir.
Pişirilen glütensiz yiyeceklerin, kabarmasını sağlayan malzemedir. Maya, ekmek yapımındaki en önemli malzemedir. Hamurun kabarmasını , gözenekli ve esnek hale gelmesini sağlar. Tarifiniz için kuru veya yaş maya kullanabilirsiniz. Ancak farklı yöntemler izlemeniz gerekir. Kuru maya, unun içine doğrudan, tarifteki diğer malzemelerle birlikte karıştırılabilir. Öte yandan yaş maya, glütensiz una karıştırılmadan önce su veya süt içinde eritilmelidir. Hamurun içine eklediğiniz sıvının ılık olduğuna ancak 40 dereceden daha sıcak olmadığına ve şeker veya yağı hamura karıştırmadan önce yaş mayanın tamamen eridiğine emin olun. Çünkü bu malzemeler katı haldeyken temas ederse yaş mayanın etkisi azalır. Hamurun kabarması öncelikle sıcaklıktan etkilenir. En iyi sonuç için hamur oda sıcaklığında kabarmalıdır.
Glütensiz tarifiniz için yaş maya kullanmak isterseniz, bir başlangıç hamuru hazırlayarak mayalı hamurun daha iyi kabarmasını garanti edebilirsiniz. Bunun için mayayı sadece un ile karıştırın ve mayalanmanın ilk aşamasından sonra yalnızca hamuru yoğunlaştıran yağlı malzemeleri ekleyin. Bu, mayanın mümkün olduğunca fazla çoğalmasını ve hamurun gözenekli , esnek ve kabarık olması anlamına gelir.
Her çeşit ekmek ve mayalı hamurun yanı sıra şekerli ve sağlıklı pastalar için de ideal un karışımıdır. Kendi somununuzu, küçük ekmeklerinizi, pizzanızı veya kuş üzümlü ekmeğinizi dilediğinizce pişirin. MADER çok amaçlı glutensiz un ile hamurunuz güzelce kabarır ve mükemmel bir şekilde pişer.
Yaklaşık miktarlar 1 su bardağı için:
Yaklaşık miktarlar 1 Yemek kaşığı için:
Yaklaşık miktarlar 1 çay kaşığı için: