Glutensiz Erikli Hamur Tatlısı


Malzemeler:

270 g MADER çok amaçlı glutensiz un,
1 kg unlu cins patates ,
80 g tereyağı ,
2 yumurta sarısı,
1 yumurta ,
1-1/2 kg erik Küp şeker,
1 tutam tuz

Hazırlanışı:

Ekmek kırıntısı için : 150 g MADER bayat ekmek , 75 g tereyağı, 2 yemek kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı şeker Patatesleri yumuşayıncaya kadar kaynatın, soğumaya bırakın, soyun ve daha sonra süzgeçten geçirin. Tereyağını, tuzu, yumurtayı ve yumurta sarısını katın, iyice karıştırın ve nazikçe yoğurun. Daha sonra unu ekleyin. Yumuşak bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Eğer hamur fazla yumuşaksa un ekleyin. Hamuru oklava ile ince bir şekilde açın ve 7*7 cm lik kareler halinde kesin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve her birinin içine küp şeker koyun, kare şeklindeki hamurun ortasına yerleştirin, hamuru etrafına sararak yuvarlayın. Meyveli hamur tatlısını kaynamakta olan suda 10 dakika haşlayın. Bayatlamış beyaz ekmeği rende yardımıyla ufalayın, tarçın ve şeker ile karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin ve ekmek kırıntısı karışımını ekleyin. Hafifçe kızartın, ateşten alın ve meyveli hamur tatlısını ekmek kırıntısı karışımıyla kaplayın.