Glutensiz Pankek

Gerekli Malzemeler( 6 KİŞİLİK)

  • 2 yumurta

  • 1/2 su bardağı mısır unu

  • 1/4 su bardağı pirinç unu

  • 1/2 su bardağı kaymak

  • 1/2 yemek kaşığı kabartma tozu

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 6 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Hazırlanışı

Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağını yarım bardak kaymağı yumurtayı ve toz şekeri bir kasede kabarıncaya kadar çırpın (kek karışımı kıvamı). Kabarttığınız bu karışıma pirinç unu, mısır unu ve kabartma tozu ekleyin. Tavayı fındık büyüklüğündeki tereyağıyla yağlayın. Karışımdan bir az alarak tavanıza 10-15 cm çaplı bir pankek oluşturacak şekilde dökün. Pankeki üzerinde küçük baloncuklar oluşuncaya kadar orta hararetli ısıda pişirin, sonra diğer yüzünü çevirin. Pankekin lastik gibi olmaması için devamlı ters yüz etmekten kaçının. Akçaağaç şurubu, taze dağ meyveleri, bal ya da dondurmayla servis yapın.