Glutensiz Kolay Somun Tarifi

Malzemeler:

500 g MADER çok amaçlı glutensiz un,
10 g kuru maya veya 15 g yaş maya,
100 g margarin veya 30 ml yağ,
3 yumurta,
300 ml ılık su,
1 tutam tuz,
1 tutam şeker,

Hazırlanışı:

MADER çok amaçlı glutensiz unu kuru maya ile karıştırın. Eğer yaş maya kullanıyorsanız, öncelikle mayayı yarım bardak ılık suda eritin, içine biraz şeker ekleyin ve karışımı unun içine dökün.( şekeri eklemeden önce mayanın tamamen eridiğinden emin olun) geri kalan malzemeleri ekleyin. Tüm malzemeleri 5 dakika yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru yağlayıp unladığınız somun kalıbına yerleştirin. Hamurun yüzeyini bir kaşık veya hamur spatulası ile düzeltin. Kalıbın üzerini bir bez veya streç filmle kapatın. Ilık bir yerde , hamurun hacmi iki katına çıkana kadar bekletin( yaklaşık 30 dakikada) oda sıcaklığı yeterli değilse hamuru 40 dereceye ısıtılmış fırına koyun. Isıya dayanıklı bir kaba doldurduğunuz suyu fırının tabanına yerleştirin. Ekmeği önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin. Kabuğunun mükemmel şekilde kızarması için hamurun üzerine bir fırça yardımıyla su veya sütle çırpılmış yumurta sürebilirsiniz.10 dakika sonra fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün ve ekmeği 40 dakika daha pişirin. Ekmeğin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kek çubuğu batırın. Çubuk temiz çıkmalıdır. Ekmeği soğuma teline alın. Eğer kalıba yapışmışsa kalıbı ters çevirin nemli bir bezle sarın ve soğumaya bırakın.

Glutensiz Kolay Somun