Alışveriş sepetiniz boş!
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 Buçuk Orta Boy Haşlanmış Patates
1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı İsot
Yarım Çay Bardağı Z.Yağı
2 Küçük Limon
1 Orta Boy Kuru Soğan
3-4 Diş Sarımsak
Bir Tutam Tuz
Haşlanmış mısırı robatta birkaç dakika köftelik bulgur kıvamına gelene kadar çekin
Soğanları ince ince doğrayıp leğene alın,sarımsakları iyice dövün,patatesleri de rendeleyip leğene alın. salçaları ve mısırı da birlikte koyup yoğurmaya başlayın.patates ve mısır özleşince isotu atın.isot içinde kaybolunca maydonozu ekleyip biraz daha yoğurunuz.limonu ve zeytinyağını ekleyip tuzsuzsa biraz da tuz ekleyip iyice yedirdikten sonra servis tabağına alın.marul ve turşuyla servis edin.yanında kocaman büyüük bi sürahi ayranı unutmayın. ben de bi çölyak hastasıyım ablamın yaptığı bu tarif gerçek urfa köftelerini aratmıyor. hep glutenli insanlar köfte yicek değil ya!Şimdi sıra bizde. bütün