Glutensiz Basit Örgü Ekmek Tarifi

Malzemeler:

330 g MADER çok amaçlı glutensiz un, 10 g kuru maya veya 15 g yaş maya, 175 ml süt , 100 g şeker, 1 yumurta, 1 tutam tuz, 50 g eritilmiş margarin veya tereyağı, İsteğe bağlı olarak iri taneli şeker, Üzeri için 1 yumurta sarısı ile karıştırılmış krema

Glutensiz  Basit Örgü Ekmek Hazırlanışı:

 Yaş mayayı ılık suda (maksimum 40 derece) eritin. Bu işlem için mikrodalga fırın da kullanabilirsiniz. Unun tam ortasını açarak mayayı dükün ve bir tutam şeker ekleyin. Parmaklarınızla karıştırın ve üzerine biraz un serpin. Ilık bir yerde hamuru 10 dakikada dinlendirin. Yüzeyinde çatlaklar oluşmaya başladığında geri kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde 15 dakika beklemeye bırakın. 45 dakika sonra hamuru 3 parçaya bölün ve yuvarlayarak eşit uzunlukta 3 şerit haline getirin. Tutamları örün, üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın. Üzerine yumurta ve krema karışımını sürün ve şeker serpin. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakikada pişirin. İpucu: farklı bir tat için hamura kuş üzümü veya başka kuru meyve ekleyebilirsiniz.

x