Glutensiz Peynirli Kek

Malzemeler:

  • 1+1/4 su bardağı glutensiz un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 yumurta

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 200 gr beyazpeynir, ufalanmış

  • 100 gr parmesan peynir,r endelenmiş

  • 7-8 yeşil soğan, ince kıyılmış

  • 1 çay bardağı dereotu, ince kıyılmış

  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • fırını 180 dereceye ayarlayın

  • un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin

  • bsşka bir kapta yumurta, yağ ve sütü çırpın

  • iki karışımı mikser ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar çırpın

  • beyazpeynir, parmesan,dereotu,soğan, tuz ve karabiberi karışıma ekleyin,karıştırın

  • kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine dökün

  • yaklaşık 45 dakika pişirin