Glutensiz Patlıcanlı Börek

Malzemeler

Hamur

      • 2,5 su bardağı Yuva Glutensiz Ekmek Karışımı (300 g)

      • 1/2 su bardağı ılık su (85 g)

      • 1 paket Yuva 5 g Instant Kuru Maya

      • 1/2 su bardağı ılık süt (100 g)

      • 1 adet yumurta

      • 1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 g)

Sote

  • 2 adet patlıcan

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 g)

  • 1 tutam karabiber

  • 1 tutam tuz

Sos

      • 1 adet yumurta sarısı

      • 2 çorba kaşığı yoğurt (80 g)

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 g)


Yapılışı:

Maya ılık suda çözülür. Tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur. Yumuşak hamur yapılır. Hamurun üstü kapatılarak 15 dk. bekletilir ikiye bölünür. Yuvarlak beze yapılır, 20-25 cm çapında yağlanmış tepsiye bezenin birisi el ile yayılarak açılır. Üzerine önceden hazırlanıp soğutulmuş patlıcanlı sote eşit şekilde yayılır. Hamurun diğer yarısı merdane yardımı ile tezgahın üzerinde açılır ve yaydığımız sotenin üzerine kapatılır. Üstüne yumurta, yoğurt ve yağ sos karışımından kuru yer kalmayacak şekilde bolca sürülür ve börek kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 200?C fırında 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır.

Sote için kuru soğan ve patlıcanların kabukları soyulur, kuşbaşı doğranır. Doğranmış patlıcanlar 10 dk tuzlu suda bekletilir. Sonra bol su ile yıkanır. Tavaya sıvı yağ alınır üzerine kuru soğan konur ve biraz kavrulur. Daha sonra salça, patlıcanlar ve baharatlar da ilave edilerek sote yapılır. Soğumaya bırakılır.