Alışveriş sepetiniz boş!
Glutensiz Tramisu
Kek Malzemeleri:
3 yumurta
9 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
120 gr glutensiz un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
2 yemek kaşığı kakao
Krema malzemeleri:
1 yumurta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı tozşeker
1 + ¼ su bardağı süt
Yarım paket labne peyniri (100 gr)
Keki ıslatmak için:
1/2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:
1. Kek için, yumurtalar ve tozşekeri çırpıp sıcak suyu ilave edin
2. Unu ve kakaoyu ekleyip karıştırın
3. Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru dökün
4. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin
5. Pişen keki tabağa aktarın
6. Bir bardakta nescafe, tozşeker ve suyu karıştırın
7. Kekin üzerini nescafe karışımı ile ıslatın
8. Krema için, bir tencerede yumurta, un ve şekeri karıştırın
9. Sütü yavaş yavaş ilave edin
10. Mikserle pürüzsüz hale getirin
11. Unlu karışımı ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
12. Ocaktan alıp hafif ılınınca labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın
13. Kekin üzerini krema ile kapatın
14. Biraz kakaoyu tel süzgeçten geçirerek üzerine serpin