Glutensiz Sade Kek

Malzemeler :

600g MADER Glutensiz çok amaçlı un
6 adet yumurta
300 g pudra şeker
300 g yumuşatılmış bitkisel yağ
125 g süt
20 g MADER kabartma tozu
2 g Vanilya
180 g kuru meyve (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Önce şeker, yumurta ve bitkisel yağı krema haline gelene kadar çırpılır, sonra süt ilave edilir. Üzerine kabartma tozu ve vanilya katılmış MADER glutensiz un ilave edildikten sonra 1 dakika yavaş devirde karıştırılır, çırpılmaz. Eğer kuru meyve kullanılacaksa en son ilave edilir ve yavaş devirde çok kısa sürede karıştırılır. İsterseniz kuru üzüm, damla çikolata , kestane vb. de kullanılabilir. Konveksiyonel fırında 170 derecede 30 dakika pişirilir.

Glutensiz Sade Kek