Alışveriş sepetiniz boş!
250 g MADER Glutensiz çok amaçlı un½ tatlı kaşığı tuz1 çorba kaşığı bitkisel yağ½ paket kuru maya100 ml su1 yumurta akıÇok az margarin (üzerine sürmek için)
Ilık su ve sütü bir kaba dökün. Mayayı içinde eritin. Un, yağ, yumurta akı ve tuzu bu karışıma ilave edip iyice karıştırın. Tecihen mikser kullanın. Dilerseniz karışım sırasıda zeytin, ceviz gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Yağlanmış dikdörtgen ekmek kalıbına bu karışımı dökün. 30-40 dakika açıkta kabarmaya bırakın. Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Çıkartmaya yakın üzerine fırça ile margarin sürüp son 5 dakika daha pişirip dışarı alın. Soğuduktan sonra ekmeği kalıbından çıkartın.