Glutensiz Parça Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

g MADER çok amaçlı glutensiz un,
100 g şeker,
1 yumurta,
1 yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı kabartma tozu,
¼ çay kaşığı vanilya esansı,
2-3 yemek kaşığı parça çikolata,
süslemek için eritilmiş çikolata

Hazırlanışı:

Un,kabartma tozu,şeker ve vanilya esansını karıştırın. Soğuk tereyağını ince ince doğrayın, yumurta ve yumurta sarısı ile birlikte karışıma ekleyin. Karışımı hamur elde edinceye kadar mutfak robotu ile çırpın, ardından çikolata parçalarını azar azar hamura ilave edin. 3 cm çapında 3 rulo yapı ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ruloları ince ince dilimler halinde kererek fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyelerin üzerine biraz süt sürün ve renkleri altın sarısına dönene kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin. İpucu: parça çikolata yerine rendelenmiş Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz veya kuru üzüm de kullanabilirsiniz.Un,kabartma tozu,şeker ve vanilya esansını karıştırın. Soğuk tereyağını ince ince doğrayın, yumurta ve yumurta sarısı ile birlikte karışıma ekleyin. Karışımı hamur elde edinceye kadar mutfak robotu ile çırpın, ardından çikolata parçalarını azar azar hamura ilave edin. 3 cm çapında 3 rulo yapı ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ruloları ince ince dilimler halinde kererek fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyelerin üzerine biraz süt sürün ve renkleri altın sarısına dönene kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin. İpucu: parça çikolata yerine rendelenmiş Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz veya kuru üzüm de kullanabilirsiniz.

Glutensiz  Parça Çikolatalı Kurabiye Tarifi